Tags

, , , , ,

Nogle gange så skal man skifte genré lidt, så kan man efter min mening nyde bøger lidt mere.

Den seneste bog som jeg har haft fingrene i er

I Majestætens hemmelige tjeneste af Jesper Lundorf

Jeg må indrømme, at jeg tidligere har haft set den, men efter at have læst Under bjælken, så fik jeg en ny interesse, og jeg måtte bare have den hjem.

I bogen fortæller Jesper om nogle oplevelser, han har haft som livvagt for Kongehuset, men som han skriver, grundet tavshedspligt og respekt for deres privatliv, så er der ting som han ikke kan dele eller fortælle – det giver jo god mening.

Men ingen bliver livvagt uden der er en vej dertil, så bogen er samtidig en biografi over hans liv og vejen til at blive ansat i PET og livvagt.

Jespers barndom har en stor betydning igennem hele bogen, og på mange måder så giver det god mening, at han vælger vejen frem mod det at tage et job, som for mange kan virke meget “magtfuldt” – Men samtidig er der gode tanker om værdier og hvordan en barndom kan påvirke en senere i livet.

Jesper fortæller også om ting, som man kan opleve i sit liv, og i nogle situationer kan disse være i en gul eller rød zone – de røde zoner er der hvor man er presset helt ud af sin komfortzone, og så er det hvordan man kommer tilbage efter sådan en situation, der er med til at skabe, hvordan man er som et menneske – Det er en ting som jeg sagtens kan drage parreller til fra mine egne erfaringer.

Jeg var fanget af beretningen, og på mange måder så satte den tanker i gang om livets gang. Hvordan var  ens egen barndom – har man selv opnået det man gerne vil ?

Rigtig god læselyst

Kærlige hilsner 

M