Tags

, , , , ,

Kender du en der er Sensitiv, eller er du selv Sensitiv?

Jeg gætter på, at du vil sige ja, da man siger at ca hver 5. på verdensplan er HSP (Higly Sensitiv People – kilde Elaine Aron).

Selv er jeg en af dem, så derfor var jeg ikke sen til at tage fat i denne

Sensitiv fra A – Z    StineMaria Mollie Jensen

Jeg har tidligere læst Sensitiv Mor skrevet af Stinemaria, så forventningerne til denne var, at her var en bog, som jeg kan bruge som sensitiv, men også folk som ikke er sensitive måske kan bruge, så de kan få en bedre forståelse af det at være Sensitiv.

Lad mig straks sige, at jeg ikke blev skuffet.

Bogen hvis undertitel er En opslagsbog om livsglæde, Ansvar og følsomhed tager en igennem forskellige ting, som vi alle kan opleve i hverdagen, og beskriver disse ud fra det at være sensitiv, giver gode råd til hvordan sensitive kan undgå at blive “alt for sensitive” eller simpelthen kan blive helt udkørt af at være sensitiv.

En ting der ramte med det samme skete, da jeg nåede til C….Censur… tit og ofte kan jeg tage mig i at censurere mig selv – fx ikke svare ærligt når folk spørger mig om hvordan jeg har det – fordi jeg måske selv er træt af det er en dårlig dag – så skal andre ikke påvirkes af dette.

Den næste kom da jeg nåede til det med Gode råd….. Vigtigste point…

Når du giver et godt råd – så husk at gøre det selv………Hånden på hjertet kan vi sige, at vi gør det ? Jeg gør det vist ikke altid – men tænker bare det er nemmere at løse andres problemer, måske netop fordi der ikke er følelser med i det for mig.

Det her skal helt sikkert være et punkt jeg tager til mig.

Noget der kan slå mig helt omkuld, kan være når jeg får for mange indtryk, som fx når jeg er ude blandt andre mennesker. Jeg får hurtigt opfanget, hvordan de fleste har det, og er der nogle som er lidt nedtrykte, så vil jeg gerne løfte deres humør.

Eller bare det når både TV – radio – tablets kører med forskellige lyde, så kan jeg blive helt stresset. 

Jeg har endda en gang haft en kæreste, som der bad mig om ikke at tage et vennepars problemer på mig, og prøve at være positiv generator for dem.

Men også i bogen kan man finde små råd til, hvordan man fx får lagt afstand, så man ikke tager andres ting til sig.

Endnu en gang så faldt jeg over sætningen 

Fordi du kan mærke og føle alting, behøver det ikke betyde, at du SKAL.

Jeg havde glemt den, men den skal den med mig igen ❤

Det her er en opslagsbog, som mange kan få glæde af, og som man med garanti vil kunne bruge flere gange – for man kan jo altid blive klogere, eller have brug for en lille ledetråd.

Rigig god læselyst

Mange kærlige hilsner 

Malou