Tags

, , , , ,

Når man har en livsfilisofi som i bund og grund går ud på at være et godt menneske og bare være glad, så  kan man nogle gange godt snuble, og føle at man bliver udfordret eller måske endda misbrugt.

Man kan nogle gange godt føle det kan være nemt for andre at læne sig tilbage og tage imod, men at stoppe op og se, at du også har brug for omsorg og hjælp kan blive glemt i farten.

Det er uden tvivl ikke noget, som alle gør med vilje eller af ond vilje, men nogle gange så er det nemt at glemme at denne stærke omsorgsfulde, kærlige og hjælpsomme person,  også skal have hentet energi/omsorg til sig selv.

Nogle ting kan man godt selv hente som fx energien – det går ud på at finde det sted, hvor man selv kan tanke den op – mine steder er fx fitness centeret, hvor en god træning selvom jeg er helt færdig på den lange bane giver lidt energi, en god tur i strand eller skov med vand kan på den anden side også give en god energi – nogle kan måske også kende at få lidt ekstra overskud, når man måske endelig får fjernet et punkt på den to do liste eller taget opvasken 😉

Men at få fyldt op på omsorgskontoen er straks lidt andet, for selv om du måske giver et kram ekstra, giver lidt ekstra så en anden kan få en bedre dag, viser din kærlighed og omsorg for en anden, så er det ikke sikkert at du selv modtager noget, og efter et stykke tid, så kan man selv have det behov for et langt kram eller blot en besked – er du ok ?

Men hvad gør man så, griber man fat i sig selv og siger det er noget pjat, du må bare give lidt ekstra eller tager man fat i folk omkring sig, og viser eller direkte siger, at man har brug for et kram?

Her skal ikke herske tvivl om, at er man ramt og omsorgskontoen er nær nulpunktet, så kan det være svært at holde hovedet højt, og det kan være svært at få det fyldt med en lille besked

Vi skal blive bedre til at huske på os selv, huske at når vores egne “depoter”/”Batterier” er fyldt op, så er det nemmere at dele dem med andre, men samtidig skal vi huske respekten for andre og deres følelser, så vi ikke bare suger energien ud af hinanden ❤

Så derfor husk hverdag

  • At passe på dig selv – få fyldt dit energidepot op – gå en tur, tag ned og træn, læs en bog – gør lige det der gør, at du har det ekstra overskud.
  • Vis en du holder af  at du er der – giv det ekstra kram eller fortæl du er der
  • Har du ekstra overskud – så giv fx en kollega der er lidt nede et ekstra kram – måske du lige kan være den, der får givet plus på omsorgskontoen ❤

Mange kærlige tanke og et luftknus

Malou ❤