Tags

, , , ,

Kender du det, at man kan få helt ondt i maven, når man selv syntes, at nu må det bare være nok, og man nærmest kan blive helt træt af sig selv ?

Sådan har jeg det lidt i øjeblikket, er enormt træt af, at min krop ikke bare er helt i top efter biluheldet. Træt af at jeg ikke bare kan alt det , som jeg plejer at kunne. Træt af at skulle indrømme det overfor mine omgivelser, at der stadig er begrænsninger for, hvad jeg kan, og at smerterne ikke er gået væk. 

Værst var det da jeg endnu en gang skulle tale med min chef, og måtte melde rent ud – en samtale der havde givet mig vildt ondt i maven, da jeg helst så mig selv fuldt tilbage på min pind.

Når man går herhjemme alene som den eneste voksen, så kan det nogle gange være svært at være fornuftens stemme, og få den dårlige samvittighed væk når man ikke er helt tilfreds med sig selv. De råd som man ville give andre, de er ikke altid dem som falder en nemmest for sig selv, da man mange gange har lidt for høje krav til sig selv, og måske ikke ser dem lige så realistisk som til de krav man stiller til sine omgivelser.

img_4225

Heldigvis så kom min chef mig til undsætning, da jeg ringede til ham og talte om situationen, så var han fornuftens stemme, eller skal man sige den voksne, som tog over og sagde, Lad nu være med at presse dig selv! Det er vigtigere, at du nu passer på dig selv, som du har fået af vide, og at du tager den tid, så du ikke igen presser dig selv for hårdt, så du får et par gode dage, efterfulgt af et par dårlige og så starter det forfra igen.

Straks efter samtalen var det som om noget af trætheden/vægten lettede fra mine skuldre, og ja jeg vidste jo godt, at det var samme råd, som jeg ville have givet en kollega, men at høre ham sige det, det gav mig bare mere ro, og den dårlige samvittighed blev straks mindre.

Der er sikkert mange af jer, som kan nikke genkendende til situationen – at man helst vil kunne klare det hele, og at hvis man skal bede om en sygedag eller 2 i en travl periode, så kommer den lille dårlige samvittighed som en knude i maven.

Den der lille indre stemme der styre den dårlige samvittighed og som stiller krav til dig, hvordan holder man den nede ?

Jeg skal være hurtig til at indrømme, at jeg ikke har svaret _ Jeg er selv en af dem der er gode til at slå mig selv med høje krav, som jeg egentlig godt ved er for meget.

Løsningen er nok at have en ven/veninde/en anden voksen, som man kan snakke med og som af og til kan skære ind og være fornuftens stemme, ganske som Pinocchio havde Jesper fårekylling 😉

img_4224

Eftertænksomme hilsner og en tanke om, hvem som er din ”Jesper Fårekylling”

Malou ❤