Tags

, , , ,

Ved du, hvad du skal gøre, hvis du kommer ud for et uheld ?

Nogle gange så kan der komme et uheld, hvor man pludselig ikke kan overskue, hvordan man skal gribe det hele an.

Årsagen til denne tanke sidder dybt i mig pt skyldes en episode knap 2 uger siden. Dagligdagen havde indfundet sig efter ferien, træningen kørte, familien trivedes – Kort sagt jeg havde det bare rigtig godt og livet var fedt. Men så startede en mandag morgen med et uheld på motorvejen på vej til job, hvor en kører op bag i min bil.

Bil

Da uheldet sker, er jeg forberedt, da jeg har set i bakspejlet at han ikke ville kunne nå at stoppe, heldigvis sker det ikke med voldsom fart, da vi kører i kø, men bare for en sikkerheds skyld stopper vi og ser på bilerne og udveksler data – hvorefter vi begge kører på job.

Det skulle ret kort tid efter vise sig at være en god ide at udveksle oplysninger, da jeg blev sendt af sted til check lidt senere og fik beskeden om, at jeg havde forstuvet nakke og skulder. Lad mig blot her indskyde, at det bestemt ikke føles behageligt selv i dag, og at har været skyld i lidt stilhed her, nogle sygedage og ja en del besøg hos en fysioterapeut, og det ser ud til at skulle tage noget længere tid, end jeg egentlig har lyst til at bruge på det lille ”morgenmøde”.

Med beskeden om forstuvningerne så kom der lige pludselig et andet aspekt ind, end om der var sket noget med bilen, og at det måske ikke var nødvendigt at tage kontakt til ens forsikring 😦 For når man selv havde fået en skade, så var det ikke til at vide, om der var en skade på bilen, som en uden den store mekaniske viden kunne se med det blotte øje.

Og så var det situationen blev en anden – så kom den der forsikringsjungle op, som man skal prøve at holde styr på…..Og hvad er det så man skal tage fat i….

Kontakt til egen forsikring for at få meldt skaden startede selvfølgelig med bilen, men da jeg jo var kommet til skade, så skulle min ulykkesforsikring også i brug – for hvis jeg skulle få brug få hjælp til fysioterapi eller skulle få nogle men – og så er der lige en ting mere, som man skal huske. Selv om der måske ikke er sket noget med bilen, så skal personskaden anmeldes til modpartens forsikringsselskab, som også skal dække noget fysioterapi og for svie og smerte. Men stadig var jeg ikke helt færdig, for eftersom jeg var på vej på arbejde, så skal denne ulykkesforsikring også kontaktes omkring min skade.

IMG_4325

Hvis du selv syntes det er en jungle, så kan det være en god ide at huske disse ting:

  • Hvis der er et uheld med en modpart, så få oplysningerne for en sikkerhedsskyld – ikke alle skader ses med det samme.
  • Kontakt forsikringsselskabet hurtigst muligt – så skaden anmeldes og du ikke glemmer det
  • Er du i tvivl om noget, så kan det nogle gange være en god ide at tale med dit selskab om det, for det er vigtigt du får meldt det de rigtige steder, så du kan få den erstatning, som du er berettiget til, hvis uheldet er ude.

I skrivende stund er der styr på det meste og så krydses der bare fingre for, at der ikke bliver mere ud af den skade 😉

Hilsner fra junglen

XOXO Malou ❤