Tags

, , , , , ,

Hvordan har du det – Hvis du står i en situation, hvor du mener, at du reagere på en måde på grund af noget, som en anden person har udsat dig for, og så får du af vide – Det handler om dig ?

Det er et udtryk, som jeg efterhånden har hørt en del gange, ikke mindst i forbindelse med det med, at man ikke kan bebrejde andre for skuffede forventninger – for forventningerne er dine – og nogle mener at man ikke bør have forventninger (Dette har jeg skrevet om tidligere).

Da jeg selv er af den holdning, at forventninger er ok til fx at folk jeg kender overholder aftaler, så var jeg derfor nysgerrig på at læse bogen

Det handler om dig selv af Henrik Mathiasen

det

Henrik havde jeg fulgt lidt på Facebook under siden ”Optimisten” – hvor man af og til kunne blive lidt udfordret eller få en positiv indlæg.

Bogen er lavet som et opslagsværk med en masse værktøjer, så man i den grad kan arbejde med sig selv, og af og til vende tilbage og finde værktøjer til at kunne arbejde ud fra konceptet – Det Handler om dig.

Men bogen er ikke kun et redskab for os selv – det er også et redskab som du kan bruge som leder, kollega, ansat, forældre – ja stor set alle de roller som du kan nå at skulle udfylde i din dagligdag.

Et af de punkter som jeg især bed mærke i, og som jeg kunne mærke ramte plet – det var ”Stop Brokkeriet” – Jeg er sikkert ikke den eneste der i løbet af en dag støder på diverse brokkeopslag på fx facebook – og personligt er jeg nået til, at jeg bliver så træt, når jeg støder på dem, og langsomt er jeg begyndt at rydde ud i flokken af dem der gentagne gange kommer med dem – for de tærer på mit positive flow. Og ved at gøre det, så lytter jeg i den grad til mine tankers kraft og tager et ansvar, som har hvert deres kapitel i bogen 😉

Et vigtigt punkt i bogen er også stress håndtering – om vi vil det eller ej, så har de fleste haft stress inde på livet, enten har de selv mærket den, eller en de har tæt på har haft mærket det.

Men når det er sagt så handler bogen ikke kun om at se på succes, det handler også om at acceptere, at vi er forskelige, og ikke mindst at acceptere at man vil lave fejl undervejs – man kan ikke være 100 % fejlfri – Det handler om at finde balancen.

Selv i skrivende stund skal jeg indrømme, at selv om jeg havde læst den, så faldt jeg i en af de gamle vaner, og havde en oplevelse, hvor jeg syntes mit dårlige humør skyldtes en uretfærdig oplevelse – men da jeg fik øje på denne bog igen – så vidste jeg, at jeg skulle tage og give sagen en anden vinkel, og så se hvordan jeg kunne få det bedste ud af situationen.

Så med hånden på hjertet – dette vil være en bog, som jeg af og til vil tage frem – for de game vaner tager tid at bryde, og jeg tror på at her er nogle gode ting, som man kan arbejde på.

Om man går ind for selvindsigt/selvudvikling – er leder eller ej – så vil jeg anbefale, at du læder denne bog – jeg er sikker på, at du vil kunne bruge noget fra den.

Optimistiske og positive hilsner

Fra hende der arbejder med at det handler om hende

Malou ❤