IMG_7508

De fleste – hvis ikke alle – kender den med, at Mænd er fra Mars og Kvinder er fra Venus – og eftersom de fleste kvinder er gudinder, så passer det vel meget godt  🙂

Ej spøg til side men det er da et udsagn, som man ofte høre, og som i vid udstrækning bliver brugt til at forklare, hvorfor mænd og kvinder så ofte går skævt af hinanden – ganske simpelt for vi er fra hver vores “planet” og ikke forstår hinanden.

Så kan man jo diskutere, om man er enig, eller om man mener, at det kommer af de gener, som kvinder har i form af moder-genet, at vi er mere følsomme, hengivne, plejende/huslige og kærlige, da vi jo skal være det som mødre, så det sidder der bare på rygraden.

Mens mændene bare skal ud og sørge for at der kommer mad på bordet – ren stenalder mand – kan man vel også kalde det, så det mere er jagt instinktet og det kontrollerende/styrende  gen der kommer til udtryk.

Ja – i disse tider så kan man jo ikke være enig – der er jo også den moderne mand, og alligevel så snakker de 2 køn ofte forbi hinanden – det ser man jo alle steder på jobbet, derhjemme, i tv på diverse debat programmer og selvfølgelig også på diverse blogs.

Man har tit hørt jokes om at man skulle have en ordbog fra Mars/Venus  – men måske er det, slet ikke der man skal lede efter forståelsen.

Grunden til at jeg tager dette op, er at  min blog-kollega Karen den anden dag skrev  et spændende indlæg – Excuse me! Do you speak LOVE ? – Kærlighedssprog

(http://karenbrostrup.com/psykologikategori/kaerlighedssprog/)

Her er der tale om, at der er 5 sprog indenfor Love

Der er også en test man kan tage, så man kan se, hvilket sprog man taler indenfor Love.

IMG_4101

Jeg tog selv denne test – så nu ved jeg da, hvilket sprog jeg taler flydende i  Love 😉

Til gengæld så mangler jeg stadig at læse ”Mænd er fra Mars, Kvinder er fra Venus” – måske det skulle gøres i ferien, hvis de andre bøger på listen ikke slår til 😉

Men for at vende tilbage så er det ikke kun Mars/Venus  i fokus mere – nu skal vi også kigge lidt til det andet sprog Love – Hvis man tager en smule fra hver, så er man nok ikke helt skidt stillet.

Det skal samtidig siges at ”Love-sproget” også kan bruges til forståelse af veninder – jeg fandt ud af at mine tætteste veninder taler det samme sprog, som jeg  – Vi er nemlig flydende i Berøring – stærkt efterfulgt af Tid med Hinanden.

Så her de næste dage skal der udforskes – hvilket sprog taler mine omgivelser 😉

Hvilket sprog taler du ? Og hvad mener du egentlig om teorien om dette nye sprog, kan det erstatte den gamle teori om Mars/Venus ?

Reklamer